TIPTON PORK FESTIVAL

Kirjoitin teille viime kesänä postausta vaihto-oppilasvuodestani. Tuolloin katse kohdistui prom-tanssiaisiin, joita tanssittiin High Schoolissa. Tuo tapahtuma oli ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista, niin kivaa tuona päivänä oli! Koska kyseinen postaus oli hyvin suosittu, päätin jatkaa tuota postaus-sarjaa vaihto-oppilasvuodestani täällä blogin puolella.

Tällä kertaa tulen jakamaan kuvia myös hyvin mielenkiintoisesta tapahtumasta tai sanoisinko hyvin erikoisesta päivästä. Vielä autossa matkalla paikan päälle en ollut aivan varma minne me olisimme menossa tai mitä menisimme tekemään. Vasta kun saavuimme perille selvisi minulle, että juhlisimme muiden ihmisten kanssa Indianan 200-vuotisjuhlaa hyvin perinteisin menoin.

Mutta päivään ♡ Tunnelma kadulla oli lähes käsinkosketeltavaa. Ihmiset olivat tuoneet paikalle omat retkituolinsa, syötävänsä ja juotavansa. Meininki paikan päällä oli hyvin “amerikkalaista” ohjelmineen päivineen. Vai missä muualla cheerleading, ruoka, kauneuskilpailut, uskonto, isänmaallisuus ja armeija yhdistettynä ovat niin näkyvillä? Luultavasti ei missään muualla kuin Amerikassa.

Päivän aikana kulkueet ja paraatit ajoivat tien päästä päähän esitellen omia taitojaan ja ohjelmiaan. Ehkä mieleenpainuvimmat ohjelmanumerot olivat taidokkaat tanssiesitykset, erilaiset soittonumerot ja American Idols finalistin lauluesitys. Sitä en “tiedä” miksi alle 10-vuotiaat istuivat kruunu päässä autossa ihmisille heilutellen… Tai no tiedän syyn, mutta ainakin itsestäni näin pienten lasten osallistuminen kauneuskilpailuihin tuntuu hyvin oudolta. Täysi-ikäisten naisten kauneuskilpailut ymmärrän jokseenkin, mutta kuka laittaa näin pienen lapsen kisaamaan kisoihin ulkonäöllään?

Kaiken kaikkiaan osallistuminen näille festivaaleille oli kokemuksen arvoinen! Oli upea aistia se tunnelma, joka tästä yhteisöstä huokui.  Harmi etten aivan tarkalleen muista päivän kulkua (vaihto-oppilasvuodestani tulee kuluneeksi tänä vuonna kuusi vai jopa jo seitsemän vuotta), mutta sen muistan kuinka onnellinen olin tuona päivänä. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, vaikka oli jo syyskuu. Ihmiset olivat iloisia ja hyvin kannustavia toisiaan kohtaan.

 

Ah, olipa nostalgista kaivaa näitä vanhoja kuvia muistitikun kätköistä… Jos vain voisin, palaisin näihin hetkiin. Haluaisitteko muuten kuulla lisää tarinoita vuodestani?

Ihanaa iltaa teille ♡