Vaihto-oppilasvuodestani on kyselty todella paljon, joten päätin tehdä tuosta vuodesta muutamia postauksia blogiini. Vaikka vaihto-oppilasvuodestani on kulunut jo muutamia vuosia, ovat tapahtumat hyvin muistissani. Mistä olisikaan parempi aloittaa kuin yhdestä vuoden kohokohdasta? Nimittäin prom tanssiaisista. Prom tanssiaiset tanssittiin senior luokalla, eli high schoolissa kolmannella luokalla. Kuten vanhojen tansseissakin, tansseihin mentiin pareina. Koulussamme jännitys tiivistyi viimeisinä päivinä, sillä poikien oli pyydettävä tyttöjä pareikseen. Kuten kerroin edellisessä postauksessa high schoolissa oppilaat jakautuivat ryhmiin, aivan kuten televisio-ohjelmissa. Oli cheerleadereiden, jalkapalloilijoiden, koripalloilijoiden… "ryhmiä". Jopa pöydät jaettiin ruokalassa näille ryhmille. Mikäli menit istumaan jonkun ryhmän valloittamaan pöytään, sinut häädettiin pöydästä heti pois. Harrastaessani cheerleaderia koulussa varsity ryhmässä "pääsin" muiden tyttöjen joukkoon heittämällä. Tässä yhteydessä tarkoitan juuri tuota cheerleader ryhmää. Vuosi koulussa oli siis pelastettu. 

Prom tanssiaisten lähestyessä kutsu tanssiaisiin oli saatu. Parini oli senior tason jalkapalloilija. Jalkapallolla tarkoitan siis amerikkalaista jalkapalloa. Kutsun vastaanotettuani oli aika alkaa valmistautumaan. Nyt siis etsimään mekkoa, varaamaan aikaa kampaajalle, meikkaajalle… Muistan kuinka kiertelin erilaisissa kaupoissa ystävieni kanssa. Jokaisella oli tarkoitus löytää täydellinen mekko tanssiaisiin. Pitihän juuri sinun erottautua joukosta. Lopulta löysin keltaisen mekon putiikista läheltä Chicagoa. Mekon ostettuani oli aika ostaa solariumkortit. Jälkikäteen ajateltuna todella typerää! Mutta mitä muut tytöt edeltä, sitä minä perässä. Olinhan täysin tuntemattomassa maassa, kaupungissa… Ihan sairasta ajatella kuinka monet nuoret kävivät solariumissa monta kertaa viikossa… Itse pidättäydyin onneksi kolmessa kerrassa. Muistan kuinka yksi ystävistäni kävi 20 kertaa viikossa solariumissa! Eli vähintään kaksi kertaa päivässä. Kuten muidenkin asioiden kanssa, terveys väistettiin. Vaikutuksia moneen asiaan ei tiedetty, sillä kukaan niistä ei kertonut kenellekään. Itse yritin aina silloin tällöin kertoa oikeita ja vääriä vastauksia, mutta… Enhän nyt missään nimessä voinut nousta toisen "yläpuolelle" Piti vain näyttää hyvältä hinnalla millä hyvänsä. Rusketuksen saatuamme oli hiusten ja meikin vuoro. 

Kaikki tytöt kävimme samassa kampaamossa ja saman meikkaajan luona. Meikit saatuamme kasvoille oli aika suunnata kotiin. Mekko päälle, musiikkia taustalle ja cokis-pullo käteen. Ikää nimittäin oli 16-vuotta! Amerikassa tanssiaisissa oLI säännöt, että pojat tulevat hakemaan tyttöjä sisältä. Tässäkin tapauksessa pian ovikello jo soikin ja parini odotti oven ulkopuolella. Nyt vielä viimeiset kuvat ja suunta sitten toisten luo.

THE MEANING OF PROM NIGHT IN AMERICA

Autolla ajoimme ystäviemme luo. Amerikassa kun saat jo ajokortin 16-vuotiaana! Ihan hullua. Pihalla otimme vielä viimeiset kuvat ja vaihdoimme kuulumiset. Kuvien ottamisen jälkeen suuntasimme kaikki omilla autoillamme ulos syömään, aivan niin kuin vahojen tansseissa. Aivan kaupungin kupeesta meille oltiin varattu pöydät yhdestä huippuravintolasta. Syötyämme ruuat oli aika suunnata koululle. Prom tanssiaisissa kruunattiin "prom group" eli viisi eniten ääntä saanutta ihmistä. Prom ryhmän lisäksi tanssiaisissa kruunattiin prom queen ja prom king. Edellisenä viikkona koulussamme oli ollut äänestys, jossa koulun oppilaat antoivat äänen voittajalle. Kuten odotettua queen tittelin sai meidän koulun cheerleader kapteeni, Jessica. Oli kyllä hassua kuulla myös oma nimi lavalta kuulutettuana. Sain toiseksi eniten ääniä, eli sain ensimmäisen perintöprinsessan tittelin hah! Kruunut jaettua oli aika tanssia ja viettää aikaa muiden kanssa

Mikäli olette ikinä nähneet televisiosta ohjelmaa prom tanssiaisista, voin sen kertoa, että jokainen tapahtuma on totta tuossa ohjelmassa. Niin hassulta kuin se kuulostaakin! Tanssiaisten jälkeen oli aika suunnata"jatkoille" toiseen paikkaan. Jatkoilla ei läträtty alkoholilla niin kuin täällä Suomessa, vaan paikan päällä tehtiin aivan jotain muuta. Mikäli kiinnostusta löytyy voisin tehdä tuosta täysin oman postauksen myös blogiini!

Kaiken kaikkiaan prom tanssiaiset olivat täydellisesti onnistuneet. Mitään huonoa sanottavaa tuosta päivästä ei ole. Verrattuna vanhoihin tansseihin, prom tanssiaiset jäljittelivat täysin samanlaista kaavaa. 

Huh oli kyllä mieletöntä miettiä tuota päivää! Vaikka aikaa prom tanssiaisista on kulunut yli kuusi vuotta, olen todella onnekas, että sain kokea elämässäni oikeat ja aidot tanssiaiset kyseisessä maassa.

Ps. Mikäli kiinnostuitte myös vanhojen tansseista täällä Suomessa, postauksen pääsette lukemaan TÄÄLTÄ!