WORLD OF FASHION

Sain muutama kuukausi sitten todella mielenkiintoisen yhteistyöpyynnön pelifirmalta. Viestissä kysyttiin kiinnostustani lähteä mukaan muotiaiheiseen uuteen mobiilipeliin. Hetken mietittyäni vastaustani, ajattelin mielessäni miksei? Kukapa nyt ei haluaisi olla kansainvälisessä pelissä mukana Taylor Swiftin ja Rihannan vieressä? Tiimin edellinen peli, Stardoll, houkutteli yli 300 miljoonaa pelaajaa ympäri maailman. Tälläistä mahdollisuutta ei luultavasti tulisi enää ikinä eteen. Nyt tai ei koskaan olisi aika tarttua tilaisuuteen. Muutamat viestit vaihdettuamme oli aika hypätä projektiin mukaan. 

Mistä on oikein kysymys? World of Fashion on 13-25 vuotiaille tarkoitettu peli, jossa pääosassa ovat muoti, stailaus ja itseilmaisu. Muotiaiheinen peli on puhelimelle ja tabletille ladattava mobiilipeli. Pelissä on tarkoitus toimia julkkisstailaajana ja tulla New Yorkin parhaaksi stailaajaksi. Kerätä eniten julkkiksia asiakaslistalleen ja saada mainetta. Pelata siis itsensä maailman huipulle muodissa. Word of Fashion pelissä on kolme perustoimintoa: kutsut, haasteet ja arvostelu. Pelaaja saa kahden tunnin välein kutsun erilaisiin tilaisuuksiin ystävältään. Näissä tilaisuuksissa ja juhlissa pelaaja tapaa aina uuden julkkiksen. Julkkiksen tavattuaan pelaaja alkaa saada stailauspyyntöjä tältä julkisuuden henkilöltä ja pääsee mukaan muotibisnekseen. Kutsuille pelaaja pukee omaa hahmoaan.

Pelissä on myös erilaisia haasteita koskien juuri muotia eli stailauksia. Näitä haasteita on kahdenlaisia: julkkishaasteet ja pomohaasteet. Julkkishaasteet tulevat suoraan niiltä julkkiksilta, joita pelaaja on tavannut kutsuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Pomohaasteissa pelaaja taasen pääsee pukemaan stailaustoimiston omia malleja eri tarkoituksiin. Julkkishaasteissa pelaaja siis pukee pyynnön laittaneen julkkiksen ja pomohaasteissa pelaaja voi valita mieleisensä mallin. Pomohaasteiden mallit ovat eri maiden muotibloggereita, laulajia, tubettajia ja muita reaalielämän staroja. Pelin edetessä arvostelu on tärkeä osa peliä. Pelissä jaetaan myös erilaisia palkintoja ja meriittejä. Arvostelumenestyksen perusteella pelaajat saavat joko pelirahaa, timantteja tai molempia. Arvosteluja tekemällä pelaaja myös ansaitsee pelirahaa.

Pelaajan tekemät stailaukset tallentuvat pelaajan omaan portfolioon. Top listojen kautta pelaajat voivat tutustua muiden pelaajien stailauksiin, tykätä muiden pelaajien stailauksista ja myös vierailla eri pelaajien portfolioissa. Myöhemmässä vaiheessa pelaajat voivat myös seurata toisiaan, lainata toistensa vaatteita ja perustaa omia muotitaloja. 

Koska muoti on todella lähellä sydäntäni, oli mahtava osallistua tähän projektiin. Oli myös huippua kuulla, että näiden oikeiden supertähtien rinnalle (Beyoncé, Rihanna, Kim Kardashian..) haluttiin ottaa mukaan myös kustakin maasta muutama bloggaaja, tubettaja tai muulla tavalla näkyvissä oleva henkilö. Oli siis hyvin kunnia päästä osallistumaan peliin täältä Suomesta. Ylläolevat kuvat ovat esimerkkejä pelaajien tekemistä stailauksista. Olen itse päässyt kurkkimaan hieman pelihahmolleni tehtyjä stailauksia ja ei voi muuta sanoa kun sanoa VAU! Voisin kotiuttaa lähes kaikki vaatteet omaan vaatekaappiin. Ps. Vaatteiden ja asusteiden joukossa on myös ihan huippu muotisuunnittelijoiden luonnoksia, joten kokoamalla erilaisia tyylejä voi samalla inspiroitua.

Ilmainen peli on nyt saatavilla sekä Androidille, että iPhonelle. Pelin voi ladata suoraan puhelimeen täältä! Mikäli herää mitä tahansa kysymyksiä, vastaan niihin enemmän kun mielelläni.

Mukavaa sunnuntaita ❤