INSPIRAATIOTA JA IDEOITA JUHLIIN?

Kirjoitettuani toissapäivänä 12 faktaa minusta -postauksen jäin pyörittelemään ajatusta hääsuunnittelusta. “3.Olen aina haaveillut hääsuunnittelijan ammatista muutaman muun työn lisäksi. Haaveeni olisikin, että pystyisin tehdä hääsuunnittelijan työtä ns. harrastuksena muun työn ohella. Aivan pienestä pitäen olen seurannut eri hääohjelmia aivan suunnittelusta hääpuvun valitsemiseen. En tiedä mikä tuossa koko touhussa oikein kiehtoo? Kai se on vain se ihmisten aito onnellisuus juuri tuona päivänä. Pyyteetön ilo”

Kerrottuani unelmani hääsuunnittelijan ammatista sain sähköpostiini kyselyitä ja tiedusteluja. Jäin pohtimaan ajatusta, että mitä jos? Mitä jos toteuttaisin tämän pitkäaikaisen unelmani pala palaselta. Sadat hääohjelmat katsottuani ja ideointikirjat täytettyäni mielessäni on tuhansia ideoita. Blogimaailmassa neljä vuotta pyörittyä kontaktejakin on kertynyt jonkun verran eri osa-alueilta mm. valokuvauksen, sisustuksen, kauneuden, hyvinvoinnin alueilta. Vaatealalla työskennellessäni tiedän myös tekstien materiaaleista, asusteita sekä vaatteista aivan miesten juhlapukeutumiseen saakka. Isommalla tähtäimellä tulevaisuutta varten oma yrityskin löytyisi jo takaa.

Suomessa hääsuunnittelu on vielä täysin pohjalla. Tarkoittaen tällä sitä, että useimmiten omat häät suunnitellaan itse. Luullaan ja kuvitellaan, että suunnittelijan käyttö on vain tarkoitettu satojentuhansien eurojen maksaviin häihin. Mitä jos kertoisin, että kauniit häät saadaan suunniteltua myös pienellä budjetilla? Käyttäen kauniita asioita ja omia ideoita. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että hääpäivän kuuluu olla täydellinen, näyttävä ja mieleenpainuva. Hääparin näköinen.

Kuvat: Trevor Dayley Photography

Itse rakastan häitä ja suunnittelua ylipäätänsä. Olisi hienoa päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan ideoita jonkun kanssa. Edes vaikka pöytäkoristeluihin tuomaan omaa näkemystä tai häämekkon valitsemiseen ideoita. Tällä hetkellä olen vain suunnitellut häitä ns. huvikseni ja täyttänyt vihkojani muuten vain. Isoin haave mitä tulee hääsunnitteluun olisi päästä toteuttamaan hääpäivä aivan alusta alkaen hääparin kanssa. Toki nuo ovat isoja haaveita ja ideoita, mutta ikinä ei tiedä mihin tie johtaisi.

Kuten kaikki, tämä hääsuunittelukin lähtisi aivan harrastuksesta. Mikäli siis omat häät tai ystävän häät on tiedossa ja haluat vinkkejä, ideoita, mitä vain – laita sähköpostia osoitteeseen natalie@natalievilen.com Kyseessä on työsähköpostiosoitteeni, jonne voi pistää viestiä koskien hääsuunnittelua tai blogiani. Muutamien kanssa olenkin jo vaihtanut viestejä, ideoita ja kertonut omia neuvoja mitä tulee häihin! Mikäli isommasta projekteista olisi kysymys 26.5 päivän jälkeen olisin täysin käytettävissä! Olisi huippua katsoa, mitä saataisiin aikaiseksi!

Ihanaa viikonloppua! ♡